2013-11-15 09.45.44.jpg
Camus Pere & Fils bor i Gevrey Chambertin

Lidt om Camus Pere & Fils

Selvom en vis amerikaner ved navn Jasper Morris, for nogle år siden skrev en bog om Bourgognevine, og ved den lejlighed skrev at han aldrig havde smagt en god vin fra dette domaine, må jeg nok erkende at jeg har en hvis svaghed for husets vine. Der er en sjov tendens til at dem som har læst hans bog, ikke kan lide vinene, hvorimod dem som ikke har læst den, generelt er helt vilde med vinene.

Camus Pere & Fils har 16 hektar i Gevrey Chambertin og er klart den største producent i området. En stor del af druerne sælges til negotianter. At besøge dette domaine er som en rejse tilbage i tiden. Her holder man fast i de gamle metoder og selv udstyret er ikke blevet fornyet i mange år.

Huset styres i dag af Mille Camus. Hendes far Hubert Camus, som er født i 1937, har produceret husets vine i dets storhedstid fra 60’erne og frem til starten af 00’erne. At Hubert Camus er født i 1937 er ikke svært at gætte, når man besøger husets kælder, da den er fyldt med årgang 1937 (en fremragende årgang i øvrigt).

Grunden til at der er visse personer der ikke bryder sig om husets vine kan skyldes flere ting: De skal nydes ved ca 12°C. For Grand Cru vinene,  er de ikke drikkemodne før efter minimum 10 år, og så er det en ”ulv i fåreklæder. De kan med det forkerte mad, virke tynde, men sammen med f.eks langtidsbraisseret mad, er det svært at finde vin der er meget bedre.

De største vine, som jeg har smagt fra dette domaine er:

Latricieres-Chambertin, 64,, 74,  85, 90 og 03

Chambertin 78, 99,00

Mazoyéres-Chambertin 99 og 04

2013-11-15 10.13.47
Når en kælder er uberørt i 80 år, kan vinflaskerne se sådan ud. Mange af flaskerne har mere eller mindre mistet proppen og er udrikkelige
2015-01-19 10.43.46.jpg
Mazoyéres-Chambertin 99 – noget af det mest ærlige vin jeg har smagt, men er nok “for lidt rødgrød” for folk, der har hang til tunge vine.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s