Kan man drikke gammel hvidvin?

IMG_1862.JPG

Når jeg holder mine wine events, kommer de fleste gæster for at smage rødvinene, men som regel er den største øjenåbner, de hvide vine.

Hvidvine skifter karakter med årene, og den klare læskene smag forsvinder. Derimod fremkommer der hele nye duft- og smags-nuancer, der med det rette mad kan være en “himmelsk” oplevelse.

En af mine mange favoritter er Meursault Ligeret 1959. Egentlig bare en ganske almindelig vin, der bare er produceret rigtig og i den rigtige årgang.

For et år siden blev jeg i Schweiz tilbudt at købe 72 flassker. Uden at have smagt dem aftalte vi at jeg i stedet købte 36 flasker. En ven og jeg prøvesmagte den, og vi blev nærmest blæst bagover. Selv efter at have stået åben på køkkenbordet i 3 timer, var den fuldstændig stringent og klar i smagen – selv ved en temperatur på 15°C. Dagen efter købte jeg de sidste 36 flasker. Denne fremragende vin, er en fast bestandel i mine smagninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s